Spark Club Nederland

Welkom op het forum van de Spark Club Nederland.
Wordt lid en help dit forum mooi te maken.
Heb je verstand van fora en Sparks en wil je het team komen versterken?
Meld je dan bij een van de beheerders.

Het SCN tean.
Spark Club Nederland

It all starts with a Spark !!!

Deze Spark Club is in aanbouw. Wij zoeken nog mensen die hierbij willen helpen. Heb je daar zin in? Meld je dan aan bij 1 van de beheerders.

  Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Deel
  avatar
  Jan.

  Aantal berichten : 88
  Registratiedatum : 03-11-13

  Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Bericht van Jan. op wo nov 12, 2014 9:15 am

  In de how to staat heel mooi hoe je de inhoud van de LPG tank kan vergroten. Maar ik denk dat een paar gebruiksaanwijzing voor gebruik hier nog aan toegevoegd moeten worden. Je kan niet op een how to reageren vandaar een nieuw bericht.

  Het beste is om het zo uit te kienen dat je na het tanken nog een flink stuk moet rijden. Als dan later de temperatuur oploopt heb je geen last dat er gas geloosd wordt door de te hoge druk. Anders moet je hem niet helemaal vullen, maar dan moet je wel weten hoe leeg de tank was.

  Als je b.v. tijdens een koude avond of ochtend vlak voor thuiskomst hem nog even helemaal vol tankt en je zet hem daarna in een afgesloten garage, zou het kunnen dat door opwarming de druk te hoog wordt en via de veiligheidsklep gas geloosd wordt. Als dan iemand b.v. het licht aan doet zou dit gas een ontploffing of een vuurzee kunnen veroorzaken.

  Bedenk ook dat anderen je auto misschien eens gaan gebruiken, de overdruk beveiliging stuk kan gaan, je denkt dat je op gas rijdt maar door b.v. een defect of de schakelaar in de verkeerde stand je op benzine rijdt. En wat als de auto verkocht wordt?

  Ik las eens een verhaal op een forum hierover waar sommigen dit gevaarlijk vonden en een ander deel niet. Toen werd er aan iemand gevraagd die het wou laten doen hoe het nu afgelopen was. Het antwoord was: uhhh, de monteur ligt nu in het ziekenhuis. Bleek er een misverstand te zijn wat bedoeld werd met de tank leeg rijden. Klant dacht net zo leeg als hij normaal weer zou gaan tanken, monteur bedoelde net zo leeg dat hij van zelf overschakelt naar benzine. Monteur ging toen in de garage de tank openen waarbij veel gas ontsnapte en ook nog eens werd ontstoken.

  Als je hem stationair op gas laat lopen totdat hij zelf overschakelt op benzine, is je gastank goed leeg, anders kan er maar zo een halve liter achter blijven. Maar dan moet je wel geduld hebben.
  Thei
  Thei

  Aantal berichten : 188
  Registratiedatum : 21-09-13

  Re: Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Bericht van Thei op wo nov 12, 2014 12:31 pm

  Als ik tank rij ik 17 km naar huis,is er dik een liter uit.
  Opwarmen van de tank? laat de natuurkundeles er maar op los,zie je dat het reuze meevalt wat het vloeibare gas dan uitzet en de druk wordt nooit zo hoog dat de beveiliging open gaat.
  Een kaduke beveiliging werkt ook niet als je maar 24 liter zou tanken.

  Als je de gastnak "leeg" rijdt,blijft er altijd nog vloeibare LPG in de tank zitten,daarom de tank in de buitenlucht pas open maken evt de accuklem los,zodar err geen vonken ongewilt onstaan.

  En bij verkoop kun je het aan de andere eigenaar vertellen of de boel weer orgineel maken.
  avatar
  Jan.

  Aantal berichten : 88
  Registratiedatum : 03-11-13

  Re: Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Bericht van Jan. op do nov 13, 2014 7:52 am

  Als je hem helemaal vol tankt kan de druk wel zo hoog oplopen dat de beveiliging open gaat. Het gas wordt dan wel via een slang buiten geloosd. Maar als je een beetje op let zal dit bijna nooit voorkomen. En als het dan toch gebeurt is er meestal nog niks aan de hand.

  En als er een liter uit is zal de druk inderdaad niet te hoog oplopen.

  Als je maar 24 liter tankt hoeft de overdruk beveiliging niet te werken, want dan zal de druk nooit zo hoog worden. Het is een beveiliging op een beveiliging.
  Thei
  Thei

  Aantal berichten : 188
  Registratiedatum : 21-09-13

  Re: Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Bericht van Thei op vr sep 07, 2018 10:20 pm

  In de Spark past ook een grotere LPG tank,580x 200 gaat er makkelijk in en deze is dan 40 liter bruto.
  580x220 zou ook nog kunnen,inhoud is dan 44 liter bruto.
  580x 240 zou mooi zijn,maar eerst meten of die gaat passen,je hebt dan 50 liter bruto.

  Gesponsorde inhoud

  Re: Inhoud van de LPG tank vergroten?

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu wo jan 23, 2019 10:11 pm